28.02.2009

Her spirer det som bare det, har fått en bitte liten blodbegerspire også. At jeg aldri lærer, man trenger liksom ikke så hele posen. Nå har jeg x antall spirer i hver potte. Kan jo hende noen vil bytte prikleplanter når den tid kommer. Kommer til å bli rimelig trangt når alle skal ha hver sin potte:),men det er selvsagt gøy også da. Kan alltids dele med andre, om de overlever priklingen selvsagt.
Ellers hadde jeg en koselig kveld i går, ikke så mye mat men god drikke og serdeles godt selskap. Fant ut at bussen er en god ting, og slettes ikke så slitsomt som jeg trodde. Det blir nok en tur igjen snart håper jeg. Ellers er vinterferien i gang, startet med dugnad, fire timer i barnehagen, så en liten tur innom jobb for å levere ut en middag. Da satser vi på ferie til fredag ettermiddag, da må jeg på jobb igjen. Glemte selvsagt ferien og tok i mot en bestilling......
Handlet mer frø i går, ikke så fryktelig smart, men hvem ønsker å være så himla smart hele tiden?

27.02.2009

Hmm disse spirene er helt fantastiske! Som de fleste andre gale er jeg og sjekker pottene mer enn en gang om dagen. De på kjøkkenbenken ser jeg på hele tiden, da jeg la meg i går var det ikke skjedd så mye nytt. Men da jeg våknet i morges og tittet bort på pottene ja da ser du, da var Zinnia`ene våknet også. Ikke til å unngå å se store flotte spirer, helt utrolig! mens blodbegerne ja de vil jeg ikke snakke om.
Ellers er det fri i dag så vinterferien har startet for meg. Været ser bra ut så jeg får komme i gang og rydde litt, så bærer det ut. Snøen er vekke og rotet i hagen kommer frem så det er bare å hive seg. I kveld blir det bytur med Anne og det ser jeg frem til. Litt trøtt men det går nok over når jeg endelig er kommet meg ut av dørene i kveld. Satser på god mat og drikke i godt selskap. Som sagt jeg gleder meg til det, for lang tid mellom hver gang.

I dag kom bingen for hjemmekompostering. Det gikk rimelig kjapt, så da er det bare å lese seg opp og sette i gang. Det blir spennende å se om jeg får det til, mange som sliter med dette. Gubben kommer ikke til å nærme seg bingen så det blir min jobb dette. Ha jeg skal nok få det til....

23.02.2009

Frøboksen er tom... Ja tro det eller ei men alt som skulle i jorden, er der. Litt deilig og litt skummelt, det blir litt av en priklejobb. Tør ikke telle over pottene en gang. Må ta meg selv i nakken, jeg eier ikke tålmodighet og går for å kikke i pottene hver dag. Ellers ser det ut for at det er passe varmt i drivhuset, får bare satse på at det ikke kommer mer frost.

Etter en kjapp tur ut, ja så var det nye spirer på gang. Crambe cordifolia, Primula Vialii, Penstemon Ruppicola, Lilium Regale, Aspoldeus aestivitus????? (feil navn eller? finner den ikke på nettet)
Rettelse med hjelp fra Mari!!!!! Asphodelus aestivus! en liten h som manglet der ja.

22.02.2009

Ryddet i drivhuset i dag, det trengtes for å si det mildt. Har i grunnen bare vært ute og rota for så å komme meg inn igjen. Mildere ute nå, det meste av snøen har regna bort. Roger er på fotball, ungene sover så nå lurer jeg på å snike meg ut igjen. Har fått fikset ovnen der ute, så nå tror jeg det er tid for å få flyttet ut enda mer. Får bare håpe det ikke kommer mer frost og snø. Ellers måtte jeg en tur på Plantasjen i dag, lenge side sist. De hadde ikke fått inn stiklinger enda, men vi får vel ett flygeblad når den tid kommer.
Da tror jeg jeg må ut og kose meg litt til.
Ha en fin kveld.

Identifisering av plante i bukett!!!

Fikk meg en bukett av mannen på torsdag. I den var det en lekker sak som jeg lurer på om noen her vet hva heter? Event om det går å ta stikling, og om den tåler å stå ute. Prøver nå jeg så ser jeg, men noen som vet navnet? Det er ikke lett å få tatt bilde med telefonen men tror det går greit å se.Tenker da på de med runde blader, med litt sølvaktig preg på.