07.02.2009

Vinterhelg.
Må nok spise i meg det jeg har sagt tidligere. Det er faktisk deilig med snø, nå når den får ligge i fred for regn. Har vært ute med ungene i dag og de måtte ikke slepes ut dørene. De siste dagene har de ikke villet inn og det er helt supert. De er nok ikke så flittige med å komme seg ut, nå har vi ikke noe særlig naboer heller så det er ikke så mange å være med. Var i drivhuset og priklet litt idag, hadde 2 store potter med impomea, men i min latskap(gadd ikke å ta flere turer) mistet jeg den ene rett i gulvet opp ned selvsagt. Sånn kan det gå....
God helg videre!!!!

06.02.2009

4-5 grader i drivhuset


Litt panikk i går da jeg var i drivhuset og jorda i pottene var frosset. Ovnen trekker for mye strøm eller noe, sikringen i skjøtetrommelen slår seg ut. Satt på lysene i stedet og det går fint. Men 4 grader er kanskje litt lite? Nå ligger den på ca 6 grader så den stiger litt på dag tid.Kanskje jeg må kjøpe en annen trommel, den er kanskje ikke sterk nok? Det er jammen litt av et blikkfang når lysene er på om kvelden. Litt kjekt for de som er på tur, her er det ikke et gatelys på milsomkrets,kun utelys fra de få som bor her.
Nei nå får jeg rydde litt og komme meg ut med de små, så de får nyte snøen mens den er her.

05.02.2009

Snø.

Ja så kom snøen da, det gjenstår å se hvor lenge det varer. Kjekt for ungene, de var ute og gikk på ski rett etter skolen og barnehagen. Vanligvis er det rett i middagen, men det hadde de ikke tid til i dag.
Jeg er svært bekymret for plantene i drivhuset, ovnen har slått seg vrang inni der og jorden i pottene var frosset. Så nå står lysene på døgnet rundt, og hele nabolaget blir opplyst på kveldene, lysene gir vel fra seg litt varme til de små som fryser der ute. I morgen skal det prikles, ungene er hjemme så vi må vel få tid til ski også. Mor er ikke noe spes glad i snø, annet enn på fjellet, i grunnen glad ungene ikke har arvet det. Selv da jeg var liten syntes jeg snø var noe herk. Sol og varme er tingen for mor, og sånn har det alltid vært. Selv om hver årstid har sin sjarm, er det sånn at jeg lengter etter sommer og sol. Her på vestlandet har vi ikke fine vintre uansett. Noen få dager med snø, så regner det og fryser til is. Nå kunne vinteren holdt seg vekke for denne gang. Ellers har jeg fri til mandag, deilig og litt flaks siden det er planleggingsdag både i barnehage og skole. Da jeg var hjemme tenkte jeg ikke over disse dagene, men merker nå at det blir en del dager i løpet av året, ikke alltid det er like lett å få fri. Men jeg skal nå uansett være hjemme og kose meg.

04.02.2009

Litt tabbe kanskje.

I min iver til å få frø i jorden har jeg sådd Impomea, og de vokser jo de. Jeg visste det egentlig da, men ungene ville være med å så. Da var det jo litt greit med store frø, de spirte etter 3 dager og da kom jeg til at det kanskje ikke var så lurt. Så jeg er litt usikker på om de klarer seg til de skal ut. De er jo ikke akkurat dem man setter ut først(pinglene). Stuevinduene kommer nok til å bli grønne og fine frem over. Ellers spirer tomatplanter, chilli og paprika. Har sådd Begonia Nigthlife og de har noen bitte små spirer, de var jeg litt spent på. Håper det kommer mange fine spirer i staudepottene ute også. Har fått to cannaknoller i jorden, tatt stiklinger fra noen henge begonia, det blir nok litt å henge fingrene i til våren ja.