30.01.2010

Tomatfrø "eksperiment"

Leste på Gal en lang prosess for å vaske og tørke tomatfrø. Ligge i vann noen dager, og tørke noen uker, leenge å vente for meg som er utålmodig. Så da jeg var hjemme med syke barn på onsdag, hentet jeg en tomat. Tok ut frøene, tørket av hinnen i tørkepapir, sådde dem og satt potten på varmekablene i gangen. I dag lørdag spirte det som bare det i potta. Venter på frø fra Impecta også, de er tørket så de spirer nok ikke like kjapt. Da blir det tomater fra "Kiwi tomater", og sherrytomater fra Impecta. Har sådd ferske frø fra parika, det gjorde jeg i fjor og det funka fint. De ble sådd onsdag og begynt å spire dei med.
Lite bilde dokumentasjon fra meg får ikke ladet batteriet til kameraet, nytt batteri er på vei i posten

26.01.2010

Blodbegerspiring!

Så spirer blodbegerne!
Håper jeg klarer å holde liv i dem, i fjor spirte det som rakkern og så døde de(rakkern!!!!!)skal ikke glemme å vanne dem i år:)
Har bestilt mer frø i dag, må jo ha litt spiselige ting til ungene og meg selv. Ellers har jeg vært hjemme noen dager, ungene er syk, først oppkast og nå feber og hoste. De har vært hjemme en hel uke nå, men i morgen må jeg på jobb.
Var en tur i drivhuset, tenke å isolere og fyre opp tempen nå. Ligger langt etter skjemaet. Men det skal jeg ikke tenke på, nå begynner det å krible i de grønne fingrene igjen. Må være litt mer realistisk i år, det begrenser seg litt hva jeg får tid til. Skal kose meg!!! Velge ut absolutt ha planter, det er ikke lite det heller. Pelargoniaèn spirer også ,men ikke så mange som jeg håpet. Men her er det jo lett å ta stiklinger. Håper på brugmansia i år, masse fuchsia, impomea og blodbeger. Ja også alle de andre sortene da thi hi...... Tror jeg må få tomat, agurk og paprikafrø i jorden. Kanskje jeg skal ta de nå men småen sover.