13.11.2008

Perle i nesa!

Lille gullet måtte på legevaten i dag for å fjerne en perle i nesa. Jeg hadde glemt mob hjemme i dag, så barnehagen fikk ikke tak på meg. Fikk beskjeden fra storebroren med en gang han kom inn døren. Mamma mamma Ida har vært på legevakten i dag, jeg løp jo selvsagt ut i gangen for å se hvor galt det var. Da fikk jeg vite om perlen, og holdt på å le meg ihjel. Jeg gikk stille og rolig tilbake til middagen, så kom aller minste gullet på kjøkkenet. Jeg ser ned og utbryter, men i alle dager som har skjedd men deg da? Han hadde den største snuslippen noen sinne. Han hadde ikke vært på legevakten men såg virkelig ut som han burde tatt seg en tur. Det går helt fint men han ser ikke ut i måneskinn. Ja sånn kan det gå.
Storebroren i huset puttet en gang en isoporkule i nesa men den klarte han å snyte ut igjen. Får håpe minstemann har lært og ikke gjenntar etter de største. Skjønt premiene fra legevakten var fryktelig spennende. Perlen ble med hjem i sekken og hjerte premie fra barnehagen fordi hun var så flink hos legen.

6 kommentarer:

 1. Det er ikke nødvendig å dra på legevakta for perle i nesa. Følgende metode funker mye bedre enn noen MacGillstang eller doktor:
  Sett ungen på fanget. Hold fingeren på neseboret hvor det IKKE er perle. Mor eller far legger så munnen mot englebarnets munn og blåser så hardt h*n kan. Ut fyker perlen. (eller erten eller andre runde dingser. Nellikspiker er litt verre...)

  SvarSlett
 2. Det var et godt tips å ta med. Ble litt overasket over at hun måtte på legevakten ja. Det egner seg nok best til hjemmet bruk og ikke til personalet i bhg. Har ikke snakket med dem, men de har nok prøvd å få den ut.

  SvarSlett
 3. "Been there, done that":)Jeg synes det er bra at barnehagen tar det alvorlig og drar på legevakta! De ringte meg - og på vei til BH ringte jeg legevakta og sa jeg kom med ei tulle med to perler i nesa.... Heldigvis viste det seg å bare være en. Hun måtte bli litt større før hun fikk leke med e små Hamas-perlene igjen.....

  SvarSlett
 4. Arg!

  Her har vi vært tre ganger på sykehuset i hoi og hast for stein i øret, ja stein ja, etterpå viste det seg at Pyroprinsessa hadde kronisk ørebetennelse og fikk operert inn dren, etter det ble alt bra.Før det var vi også på legevakt hvor vakthavende iherdig påstod at hun allerede hadde dren, det viste seg være en perle, av den typen de setter på brett for å stryke. Hun har hatt ubehag og klødd. Siste gangen vi var på hastetime på "øre-nese-hals" hadde både legen og meg problemer med å ikke le, tredje gang for ett eller annet som satt fast i øret. Det viste seg at hun stakkars viste det seg hadde vært desperat og klødd, tatt det som har vært tilgjenglelig - perle - stein, og det har gått galt. Nå har vi dren, ingen ørebetennelse, ingenting som sitter fast... og er veldig fornøyd med det.
  Spesielt siden hørselen også har blitt merkbart bedre.

  SvarSlett
 5. Hmm i øret ja, den var ny for meg. Men er der ett hull ja så er der ett hull. Må jo teste hva man kan få inn der. Har enda en liten krabat som skal vokse opp så det gjenstår å se hva han finner på.

  SvarSlett
 6. Erten fyker ikke alltid ut. Syver måtte på legevakta; den svellet opp til stooor ert.
  Det var erta fra eventyrstund på biblioteket; Prinsessen på erten. Bente har aldri siden lest det eventyret med en ordentlig ert som medspiller ;o)

  SvarSlett